Welkom bij Capterra

Software kan helpen tijd te besparen en problemen op te lossen, maar het is niet altijd even gemakkelijk om de voor jou beste oplossing te vinden. En daar kan Capterra te hulp komen.

Softwarecategorieën doorbladeren
Capterra | Vind de software die voor jou werkt

Opgericht om jou te helpen

In 1999 was onze oprichter, Michael Ortner, op zoek naar nieuwe software en kwam erachter dat dit een verwarrende en tijdrovende aangelegenheid was.

Hij besloot dat er een betere manier moest zijn.

En zo gebeurde het dat hij, gevoed door optimisme en doorzettingsvermogen (en een ongelooflijk hoge creditcardschuld), Capterra oprichtte.

Gratis resources werden vanaf het allereerste begin aangeboden

Als kleinbedrijf weten we uit de eerste hand dat geld en tijd altijd krap zijn. Daarom zijn onze site, tools voor het zoeken naar software en andere resources altijd gratis geweest.

We kunnen blijven bestaan omdat softwareleveranciers ons een vergoeding geven wanneer ze webverkeer rechtstreeks van onze website ontvangen. Maar los van dat vermelden we iedere softwareleverancier die we in onze catalogus kunnen vinden, dus niet alleen degenen die ons betalen. Daardoor beschik je over alle mogelijke opties om het voor jou meest geschikte product te vinden.

Ga uit van het juiste, niet het gemakkelijkste

In 2008 waren we de eerste site voor bedrijfssoftware die met gebruikersreviews kwam.

Om eerlijk te zijn, beviel die beslissing ons bijzonder zwaar. We kregen negatieve reacties van enkele leveranciers van bedrijfssoftware – onze klanten – die bang waren dat ze negatieve beoordelingen over hun producten zouden krijgen.

Met het risico om omzet kwijt te raken (in een tijd dat we nog erg krap zaten) gingen we op ons gevoel af. We geloven in een goede behandeling van onze gebruikers door hen van de meest nuttige informatie te voorzien, met inbegrip van alle positieve en negatieve zaken en alle andere dingen die jij moet weten om de best onderbouwde beslissing voor je bedrijf te kunnen nemen.

Met meer dan 500.000 geverifieerde reviews op onze site en duizenden meer die elke maand worden toegevoegd, biedt Capterra nu het krachtigste, door gebruikers gegeneerde softwareoverzicht ter wereld.

Altijd in ontwikkeling als onderdeel van de Gartner-familie

In 2015 werden we overgenomen door Gartner en opgenomen in de groep "Digital Markets".

Deze divisie, die bestaat uit Capterra, Software Advice en GetApp, deelt onze waarden en passie om alle bedrijven te helpen bij hun groei, vandaag en altijd.

Waarom Capterra gratis is

Capterra is gratis voor gebruikers omdat we van leveranciers een vergoeding ontvangen wanneer ze via onze website webverkeer en verkoopmogelijkheden ontvangen. Capterra vermeldt alle leveranciers, dus niet alleen degenen die ons betalen, zodat jij de best gefundeerde aankoopbeslissing kunt maken.