Wat is Lucidchart?

Deze online diagramtoepassing maakt het eenvoudig om professionele diagrammen te creëren en te delen.

Van systeemontwerp tot brainstorming tot projectmanagement, dit platform ondersteunt al je communicatie- en samenwerkingsbehoeften. Daarom kiezen miljoenen gebruikers voor Lucidchart.

Wie gebruikt Lucidchart?

Lucidchart maakt het voor iedereen eenvoudig om een complex idee, proces of systeem te visualiseren!

Lucidchart Software - 1
Lucidchart Software - 2
Lucidchart Software - 3
Lucidchart Software - 4
Lucidchart Software - 5

Twijfels over Lucidchart? Vergelijk met een populair alternatief

Lucidchart

Lucidchart

4,5 (1.911)
€ 6,95
maand
Gratis versie
Gratis proefversie
70
40
4,4 (1.911)
4,4 (1.911)
4,3 (1.911)
VS.
Beginprijs
Prijsopties
Functies
Integraties
Gebruiksgemak
Prijs-kwaliteitverhouding
Klantenservice
US$ 29,00
maand
Gratis versie
Gratis proefversie
43
2
4,3 (638)
4,3 (638)
4,3 (638)

Andere goede alternatieven voor Lucidchart

Visme
Functies met hoogste beoordeling
Bewerken van afbeeldingen
Presentatietools
Slepen en neerzetten
Creately
Functies met hoogste beoordeling
Gegevens importeren en exporteren
Samenwerkingstools
Slepen en neerzetten
Microsoft Whiteboard
Functies met hoogste beoordeling
Digitale canvas
Samenwerkingstools
Schets- en annotatietools
MindMeister
Functies met hoogste beoordeling
Brainstormen
Ideeënvorming
Mindmaps
Adobe XD
Functies met hoogste beoordeling
Ontwerpbeheer
Prototypen maken
Slepen en neerzetten
ConceptDraw DIAGRAM
Functies met hoogste beoordeling
Gegevensvisualisatie
Samenwerkingstools
Slepen en neerzetten
Adobe Illustrator
Functies met hoogste beoordeling
Ontwerpbeheer
Slepen en neerzetten
Voor vectorillustraties
Microsoft PowerPoint
Functies met hoogste beoordeling
Offline bewerken
Offline presenteren
Tekstbewerking
Google Slides
Functies met hoogste beoordeling
Aanpasbare sjablonen
Samenwerkingstools
Scherm delen

Reviews over Lucidchart

Gemiddelde score

In totaal
4,5
Gebruiksgemak
4,4
Klantenservice
4,3
Functies
4,4
Prijs-kwaliteitverhouding
4,4

Reviews op basis van bedrijfsgrootte (werknemers)

  • <50
  • 51-200
  • 201-1.000
  • >1.001
Daniel
Owner
Geverifieerde LinkedIn-gebruiker
E-learning, Zelfstandig ondernemer
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

best tool to brainstorm ideas as a team online!

5,0 9 maanden geleden
Bijschriften in het Nederlands beschikbaar in de videospeler
Bram
Bram
CEO in Nederland
Geverifieerde LinkedIn-gebruiker
Computer- en netwerkbeveiliging, 2-10 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 6-12 maanden
Bron van de reviewer

Lucidchart voor softwaredevelopers

4,0 2 maanden geleden Nieuw

Opmerkingen: Ik kan Lucidchart gebruiken voor verschillende doeleinden. Ik kan bijvoorbeeld de tool gebruiken om diagrammen te maken van de architectuur van een softwaretoepassing, inclusief de verschillende componenten en hoe ze met elkaar communiceren. Door deze diagrammen te maken, kan ik de structuur van de toepassing beter begrijpen en communiceren met andere teamleden.Ik kan ook Lucidchart gebruiken om diagrammen te maken van databasemodellen en schema's. Dit kan me helpen om te begrijpen hoe gegevens in de applicatie worden opgeslagen en hoe verschillende tabellen en velden met elkaar zijn verbonden.Daarnaast kan ik Lucidchart gebruiken om flowcharts te maken van de verschillende processen en stappen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van software. Door deze flowcharts te maken, kan ik de verschillende fasen van het ontwikkelingsproces visualiseren en stroomlijnen, wat kan helpen om het ontwikkelproces te versnellen en te optimaliseren.Tot slot kan ik Lucidchart gebruiken om diagrammen te maken van de gebruikersinterface van de softwaretoepassing, inclusief de verschillende schermen en hun onderlinge relaties. Door deze diagrammen te maken, kan ik een duidelijk beeld krijgen van hoe de gebruikersinterface eruit zal zien en hoe gebruikers ermee zullen interageren. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de toepassing gemakkelijker te gebruiken te maken.

Pluspunten:

Lucidchart is een online diagram- en flowcharttool die een aantal voordelen biedt, waaronder:Gebruiksgemak: Lucidchart is een eenvoudig te gebruiken tool, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond. De interface is intuïtief en de tool biedt veel sjablonen en vooraf gedefinieerde symbolen die gebruikers kunnen gebruiken om snel professioneel uitziende diagrammen te maken.Online en cloudgebaseerd: Lucidchart is volledig cloudgebaseerd en werkt in elke webbrowser. Dit betekent dat gebruikers hun diagrammen overal en op elk apparaat kunnen openen en bewerken, en dat alle wijzigingen die ze aanbrengen automatisch worden opgeslagen.Samenwerking: Lucidchart maakt het gemakkelijk om samen te werken aan diagrammen en flowcharts. Gebruikers kunnen eenvoudig andere teamleden uitnodigen om samen te werken aan een diagram en tegelijkertijd wijzigingen aanbrengen.Integratie: Lucidchart integreert met veel andere tools, waaronder Google Drive, Microsoft Office en G Suite, zodat gebruikers naadloos kunnen werken met hun favoriete productiviteitstools.Uitgebreide functionaliteit: Lucidchart biedt een breed scala aan functies voor diagrammen en flowcharts, waaronder automatische uitlijning, aangepaste vormen, exporteren van afbeeldingen en nog veel meer. Dit maakt het een krachtige tool voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.Lucidchart biedt een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat gebruikers de tool kunnen uitproberen voordat ze een abonnement aanschaffen.

Minpunten:

Kosten: Lucidchart is niet gratis. Hoewel het een gratis proefperiode van 7 dagen biedt, moeten gebruikers daarna een abonnement kopen om toegang te krijgen tot de volledige functies van de tool. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.Steile leercurve: Hoewel Lucidchart een eenvoudig te gebruiken interface heeft, kan het enige tijd duren voordat gebruikers vertrouwd raken met alle functies en mogelijkheden van de tool. Dit kan een nadeel zijn voor beginners of voor mensen met beperkte technische vaardigheden.Beperkingen in sjablonen en symbolen: Hoewel Lucidchart veel sjablonen en symbolen biedt om te gebruiken in diagrammen en flowcharts, kan het zijn dat sommige gebruikers meer specifieke sjablonen of symbolen nodig hebben die niet beschikbaar zijn in de tool.Beperkte offline toegang: Aangezien Lucidchart een cloudgebaseerde tool is, hebben gebruikers een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot de tool en hun diagrammen te bewerken. Er is momenteel geen mogelijkheid om offline te werken aan diagrammen.Mogelijke beveiligingsrisico's: Aangezien Lucidchart een cloudgebaseerde tool is, worden diagrammen en gegevens opgeslagen op servers van derden. Hoewel Lucidchart de beveiliging van gebruikersgegevens serieus neemt en beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om de gegevens van gebruikers te beschermen, zijn er altijd potentiële beveiligingsrisico's verbonden aan het opslaan van gegevens op externe servers.

Rowan
Software developer in Nederland
Textiel, Zelfstandig ondernemer
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Gemakkelijk te gebruiken diagrammen software

4,0 5 maanden geleden

Opmerkingen: Over het algemeen een goeie ervaring. Vind het makkelijk in gebruik

Pluspunten:

Makkelijk in gebruik, meeste diagrammen zijn ook makkelijk te vinden. Heeft detectie om componenten te alignen en dat is wel fijn.

Minpunten:

Op de een of andere manier doen de pijlen tussen de componenten bijna nooit wat ik direct wil. En dat in de gratis variant word gecapped op aantal componenten in een diagram

Pradnesh
Pradnesh
Senior Network Engineer in Ierland
Geverifieerde LinkedIn-gebruiker
Computer- en netwerkbeveiliging, 10.000+ werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 6-12 maanden
Bron van de reviewer

A Comprehensive Diagramming Tool for Business and Education

5,0 vorige maand Nieuw

Pluspunten:

Easy-to-use interface: Lucidchart's interface is intuitive and user-friendly, making it easy for anyone to create professional-looking diagrams, flowcharts, and other visualizations.Collaborative: Multiple users can work on the same diagram at the same time, making it easy to collaborate with colleagues or classmates.Wide range of templates: Lucidchart offers a variety of pre-made templates for different types of diagrams, which can save you time and effort.Integration with other tools: Lucidchart integrates with popular productivity tools like Google Drive, Microsoft Office, and Slack, making it easy to work across platforms.Affordable pricing: Lucidchart offers a range of pricing plans to suit different needs and budgets, with some options available for free.

Minpunten:

Learning curve: While Lucidchart's interface is user-friendly, it can still take some time to learn how to use all the features and tools effectively.Limited customization: While there are many templates available, some users may find that they want more customization options for their diagrams.Online-only: Lucidchart is a web-based tool, so you need an internet connection to use it. This may be a limitation for users who need to work offline.Limited diagram types: While Lucidchart offers a wide range of templates, there may be some specific diagram types that are not supported.Limited free plan: While Lucidchart does offer a free plan, it has some limitations on the number of diagrams you can create and the features available.

Geverifieerde reviewer
Geverifieerde LinkedIn-gebruiker
Informatietechnologie en -diensten, 10.000+ werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

One of the best softwares in market for creating flow diagrams

5,0 2 maanden geleden Nieuw

Opmerkingen: Overall, I will highly recommend using Lucidchart for creating and sharing your flowcharts or diagrams. It is an extremely customizable and flexible tool with a lot of integration options. Though it doesn't have many cheaper or smaller plans, however, for enterprise level, this is one of the best diagramming tools available.

Pluspunten:

Lucidchart is specifically designed to create flowcharts like business process models, data flow diagrams, organizational charts, sequence diagrams, architecture diagrams etc. I love its feature set and integrations as compared to other diagramming tools like draw.io or Microsoft Visio. As it is an online web application, it allows multiple team members to collaborate and contribute on the same diagram in real time. You can leave feedback or comments on any object and attach notes.Lucidchart has plethora of options for different flowchart shapes, objects, lines or pre-built templates, which eventually saves up a lot of your time.

Minpunten:

I don't have many negatives about this software but one major limitation with Lucidchart is that there is no desktop app available, so you will always need to use it in the browser. Also, sometimes when I am moving the objects, the lines/connectors/links between those objects mess up completely and I end up doing a lot of readjustments.

Shan
Associate Web Developer in Sri Lanka
Informatietechnologie en -diensten, 201-500 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Reliable diagramming tool

3,0 vorige maand Nieuw

Pluspunten:

Wide range of templates for free.Real-time collaboration for team projects.

Minpunten:

Mobile app may not be as feature-rich as desktop version.