Helpt Nederlandse bedrijven al 15 jaar
bij het vinden van de juiste software

Wat is Odoo?

Odoo biedt een pakket van volledig geïntegreerde, aanpasbare, open-source bedrijfstoepassingen. Deze alles-in-één softwareoplossing biedt de uitkomst voor de meeste zakelijke behoeften, zoals CRM, verkoop, project, productie, inventaris en boekhouding. Odoo voldoet aan de behoeften van bedrijven, ongeacht de omvang en het budget.

Wie gebruikt Odoo?

De open source software van Odoo biedt een uitkomst voor iedereen, van mensen die slechts een blog willen tot grote bedrijven die een volledige ERP nodig hebben. De software is flexibel en kan worden aangepast aan het MKB of grote ondernemingen.

Odoo Software - 1
Odoo Software - 2
Odoo Software - 3
Odoo Software - 4
Odoo Software - 5

Twijfels over Odoo? Vergelijk met een populair alternatief

Odoo

Odoo

4,2 (771)
Geen prijsinformatie gevonden
Gratis versie
Gratis proefversie
375
14
4,0 (771)
4,0 (771)
3,7 (771)
VS.
Beginprijs
Prijsopties
Functies
Integraties
Gebruiksgemak
Prijs-kwaliteitverhouding
Klantenservice
US$ 61,00
maand
Gratis versie
Gratis proefversie
427
43
3,9 (797)
4,2 (797)
3,9 (797)

Andere goede alternatieven voor Odoo

Bitrix24
Functies met hoogste score
Klantendatabase
Marketingautomatisering
Online reserveren
Keap
Functies met hoogste score
Beheer van e-mailcampagnes
Bevestigingen/herinneringen
Marketingautomatisering
JD Edwards EnterpriseOne
Functies met hoogste score
Factureren
Grootboek
Voorraadbeheer
Oracle Primavera Cloud
Functies met hoogste score
Plannen
Projecten bijhouden
Taakbeheer
Oracle Database
Functies met hoogste score
Back-up en herstel
Beheer van gegevensopslag
Toegangsopties/machtigingen
Sage 100 Contractor
Functies met hoogste score
Crediteuren
Debiteuren
Factureren
SAP Concur
Functies met hoogste score
Beheer van ontvangstbewijzen
Onkosten bijhouden
Vergoedingenbeheer
Zoho One
Functies met hoogste score
CRM
Factureren
Projectbeheer
Zendesk Suite
Functies met hoogste score
Consumentgericht chatten in realtime
Ondersteuningstickets bijhouden
Ticketbeheer

Reviews over Odoo

Gemiddelde score

In totaal
4,2
Gebruiksgemak
4,0
Klantenservice
3,7
Functies
4,1
Prijs-kwaliteitverhouding
4,0

Reviews op basis van bedrijfsgrootte (werknemers)

  • <50
  • 51-200
  • 201-1.000
  • >1.001
Nathalie
Hr and Finance in België
Import en export, 11-50 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Duur en veel systeemfouten op nochtans eenvoudige zaken

4,0 3 maanden geleden

Opmerkingen: Leek fijn programma en niet te duur... Maar hebben een jaar tijd gespendeerd aan voorbereiding/ implementatie en ondertussen heel veel geld uitgegeven aan voor ons normale zaken die echter niet in het programma zaten. Ook 'golden partner' van Odoo waar we mee samenwerkten was allesbehalve golden en we waren genoodzaakt de samenwerking stop te zetten.

Pluspunten:

Alles gebeurt via internet. Dus gemakkelijk toegankelijk.

Minpunten:

Zeer duur. Lijkt oorspronkelijk goedkoop maar om het product geïmplementeerd te krijgen zoals je het wil ben je heel veel geld kwijt. Essentiële zaken werken niet: enkele vbn een order omzetten naar een verkoopfactuur met korting kontant geeft soms een ander eindbedrag op de factuur (meestal lager eindbedrag)OCR werkt maar half.. je moet steeds nog zelf wijzigingen aanbrengen..Labels afdrukken is na een jaar nog niet inorde. Kan je niet zelf maar moet door een specialist terzake gebeuren.[gevoelige inhoud verborgen] kent Odoo niet.. ook hier zeer omslachtige procedure. Boekhouding is echt een achteruitgang tov vorige pakket dat ik had.

Bart
Owner in Nederland
Groothandel, 11-50 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

Odoo, een ware openbaring als je met andere paketten hebt gewerkt

4,0 3 jaar geleden

Opmerkingen: - Positief, het heeft wat tijd gekost om iedereen op een lijn te krijgen
- Als je uit een spreadsheet gedreven omgeving komt ben je de flexibiliteit wel kwijt, dit geldt echter voor alle ERP systemen

Pluspunten:

- All-in-one, alle data in een systeem, geen koppelingen, geen download en upload - Gebruiksgemak - Flexibele rapportage

Minpunten:

- Financieel is wel even wennen zeker als je een ander pakket gewend bent - Implementatie tijd, door zijn geintegeerdheid moet je heel goed weten waar je mee bezig bent

Tufik
freelancer in Nederland
Computersoftware, Zelfstandig ondernemer
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Mijn eigen ervaring

5,0 11 maanden geleden

Opmerkingen: Ik denk dat open source software beter is dan closed source software, want als je open source software gebruikt, bezit je die eigenlijk, en dit is een hoge veiligheidsfactor, maar closed source software huur je die software.

Pluspunten:

Heb je een bedrijf, dan heb je een bedrijfsmanagementprogramma nodig, en hier wil ik je vertellen over odoo. Het is een eenvoudig systeem voor het beheer van werknemers op afstand en het plannen van bedrijfsmiddelen.U kunt ook de financiële status van uw bedrijf en uw saldi volledig synchroon kennen, zodat u de zwakke plek in uw bedrijf kunt ontdekken en deze onmiddellijk kunt versterken. het organiseren van meetings en calls met klanten en medewerkers, het is, kortom, een geïntegreerd softwarepakket om Work efficiënt en volledig onder controle te houden. odoo is een Belgisch bedrijf dat begon met tien werknemers en nu meer dan 9 regionale kantoren over de hele wereld en 5 miljoen gebruikers heeft.

Minpunten:

Wat betreft een open source-programma, ik denk dat er bijna geen defecten zijn. De programmeertaal is Python, en het is heel gemakkelijk, maar misschien moet je code kopen voor een goedkope prijs.

Bobby
CEO in Nederland
Internet, 2-10 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 6-12 maanden
Bron van de reviewer

Bizar slechte klantenservice, eindgebruiker is nummertje.

3,0 2 jaar geleden

Opmerkingen: Mijn persoonlijke ervaring is niet goed, Odoo gedraagt zich zeer arrogant, en komt niet met concrete oplossingen, eindgebruikers zijn de klos! Als je voor Odoo gaat, denk dan eerst goed na, test alles door, en betaal pas als alles werkt!

Pluspunten:

Functies, voor een goede prijs. Maar dan moet het wel werken zoals geadverteerd, en dat doet het niet.

Minpunten:

Je bent voor het koppelen van een webshop afhankelijk van een 3e partij, de connector waar wij mee werken werk vanaf dag 1 niet goed. De developer van deze connector heeft het bijltje erbij neer gelegd. En Odoo zelf, doet niks om de eindgebruiker te helpen, en verwijzen naar onze partner, die net als ons ook niks kan. Als je een platform aanbied met plugins van 3e partijen, controleer dan op zijn minst de kwaliteit, en als de developer zijn afspraken niet nakomt, dan verwijder je deze van het platform todat ze hun afspraken nagekomen zijn. Als je als eindgebruiker niet betaald word je meteen afgesloten, maar als je een flut-plugin online zet, dan mag je hier geld mee verdienen en je bent niet verplicht om service te verlenen en het probleem op te lossen. Bizar!

Alián
Alián
Software Engineer & Business Development Manager in Frankrijk
Geverifieerde LinkedIn-gebruiker
Informatietechnologie en -diensten, 11-50 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Eerder overwogen alternatieven:

Excellent ERP to manage your business operations

5,0 4 jaar geleden

Opmerkingen: We used to use spreadsheets before switching to Odoo and the savings in time and effort, plus the accuracy of the information is the main value we receive. Particularly, the Recruitment module helps us to configure an Application Tracking System, and now, we have visibility over KPIs that before was not possible. The implementation of an extension of the CRM module allow us to customize easily the system to our needs too.

Pluspunten:

Odoo provides my company with all the modules needed to manage the business. It is easy to set up, intuitive and the modules are well integrated.

Minpunten:

The Community edition provides a lot of built-in features, but since version 9, Odoo has been moving features from Community version to Enterprise, so I could see some of them, which I was using, unavailable in recent versions.

Software gevonden in