Helpt Nederlandse bedrijven al 15 jaar
bij het vinden van de juiste software

Wat is IFS Ultimo?

IFS Ultimo is een vooraanstaande SaaS EAM-oplossing gericht op onderhoud en veiligheid met een ongeëvenaarde terugverdientijd. IFS Ultimo staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en naadloze integraties. De software combineert out-of-the-box-oplossingen met ultieme flexibiliteit en biedt als echte SaaS-oplossing toch continuous delivery. IFS Ultimo stelt klanten in productie, logistiek en gezondheidszorg in staat om de samenwerking tussen teams te verbeteren, de productiviteit te optimaliseren, de beschikbaarheid van assets te verhogen, kosten te beheersen en gezondheid en veiligheid te borgen.

Wie gebruikt IFS Ultimo?

Onze meer dan 2.200 opdrachtgevers zijn wereldwijd actief in de industrie, logistiek, gezondheidszorg, infra en utilities.

IFS Ultimo Software - 1
IFS Ultimo Software - 2
IFS Ultimo Software - 3
IFS Ultimo Software - 4
IFS Ultimo Software - 5

Twijfels over IFS Ultimo? Vergelijk met een populair alternatief

IFS Ultimo

IFS Ultimo

4,4 (112)
Geen prijsinformatie gevonden
Gratis versie
Gratis proefversie
65
3
4,3 (112)
4,2 (112)
4,3 (112)
VS.
Beginprijs
Prijsopties
Functies
Integraties
Gebruiksgemak
Prijs-kwaliteitverhouding
Klantenservice
Geen prijsinformatie gevonden
Gratis versie
Gratis proefversie
347
13
3,8 (1.445)
3,8 (1.445)
3,7 (1.445)
Groene beoordelingsbalken geven het winnende product aan, op basis van de gemiddelde beoordeling en het aantal reviews.

Andere goede alternatieven voor IFS Ultimo

TOPdesk
Functies met hoogste score
Beheer van supporttickets
Realtime meldingen
Ticketbeheer
AFAS Software
Functies met hoogste score
Balans en winst- en verliesrekening
Loonbeslag
Voorraadbeheer
NetSuite
Functies met hoogste score
Elektronische betalingen
Uitschrijven van cheques
Waarschuwing bij dubbele betaling
Maximo
Functies met hoogste score
Assets volgen
Mobiele toegang
Preventief onderhoud
Inform ERP
Functies met hoogste score
Inkoop en ontvangst
Orderbeheer
Verkoopprognose
IBM Maximo Application Suite
Functies met hoogste score
Onderhoudsbeheer
Voorraadbeheer
Werkorderbeheer
McMain
Functies met hoogste score
Mobiele toegang
Preventief onderhoud
Werkorderbeheer
Planon
Functies met hoogste score
Levensduurbeheer van assets
Preventief onderhoud
Werkorderbeheer
Dynamics 365
Functies met hoogste score
Balans en winst- en verliesrekening
Financiële verslaglegging
Inkooporderbeheer

Reviews over IFS Ultimo

Gemiddelde score

In totaal
4,4
Gebruiksgemak
4,3
Klantenservice
4,3
Functies
4,4
Prijs-kwaliteitverhouding
4,2

Reviews op basis van bedrijfsgrootte (werknemers)

  • <50
  • 51-200
  • 201-1.000
  • >1.001

Reviews zoeken op score

5
45%
4
48%
3
7%
Ivo
Functioneel Beheerder in Nederland
Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche, 501-1.000 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 1+ jaar
Bron van de reviewer

Eerder overwogen alternatieven:

Zeer fijne applicatie

5,0 3 jaar geleden

Opmerkingen: Wij gebruiken het telefoonboek voor alle interne medewerkers incl foto's. De leveranciers registratie met alle info van de leveranciers. Reserveringen van alle ruimtes en locaties. Meldingen op alle ruimtes en locaties en inventaris die gedaan worden door de klant en opgepakt worden door onze interne en externe uitvoerders. Periodiek Onderhoud gebruiken we, waarmee er automatisch werkbonnen gegenereerd worden, waardoor al het onderhoud gedaan en geregistreerd staat. Tevens ook voor veiligheid en preventie wordt de module Periodiek Onderhoud gebruikt. Wij gebruiken middelen en sleutelregistratie, zodat de medewerkers die middelen in bruikleen krijgen dit digitaal kunnen accepteren. Denk aan laptop, telefoon, toegangspas, tokens, sleutels. Tevens alle bijbehorende rapporten die we nodig hebben kunnen we uit het systeem halen en eventueel op sturen.

Pluspunten:

Alle gewenste functionaliteiten zitten er in en zelfs meer dan dat. Wij gebruiken niet alles, maar er kan zo veel mee, dat wij er wel steeds meer van gaan gebruiken en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Het kan tevens zeer makkelijk naar eigen gebruik ingericht worden zonder dat daar de bedrijfsprocessen voor aangepast hoeven te worden.

Minpunten:

Het zou fijn zijn als bij de nieuwsberichten er ook een snelkoppeling geplaatst kan worden, dat is nu niet het geval. Als dat wel zou kunnen, dan kunnen we onze klanten nog beter informeren. Het gebruik van middelenregistratie is anders dan sleutelregistratie en dat zou ons inziens standaard hetzelfde moeten zijn. Nu laten we dit aanpassen, maar daar zitten dan wel kosten aan, dat is een minpunt. Pluspunt is wel, dat het i.i.g. mogelijk is.

Hans
Functioneel beheerder in Nederland
Overheidsadministratie, 201-500 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

Eerder overwogen alternatieven:

Ultimo perfect voor asset management

4,0 3 jaar geleden

Pluspunten:

Ultimo is goed inzetbaar voor een organisatie die zijn onderhoud in goede banen wil leiden. De implementatie van het de sorftware heeft bij ons een half jaar geduurd. Dit omdat wij heen heel groot scala aan kunstwerken hebben die we goed willen onderhouden. Waarbij we de onderdelen van deze kunstwerken niet goed in beeld hadden. Daarnaast hadden we geen gelijkluidend beeld qua onderhoudsregimes. Doormiddel van Ultimo hebben we nu wel inzicht in de te onderhouden bouwdelen en groeien we als organisatie naar een goed en gedragen onderhoudsfilosofie. Onze onderhoudsmensen hebben ultimo omarmd en zijn zeer te spreken over de eenvoud van afhandelen van de jobs. Daarnaast zijn we vorig jaar begonnen met het bijhouden van onze werkvergunningen via Ultimo. Dit proces is gestroomlijnd en eenduidig geworden. Hierdoor is het voor de hele organisatie inzichtelijker waar welke risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd.

Minpunten:

Er zijn zeer veel mogelijkheden voor het inrichten van de processen die je wil ondersteunen. De kans is groot dat je te veel in een keer wil omdat het kan. Zet hier een duidelijk stuur op. Begin klein en groei daarna langzaam uit.

Marjolein
functioneel beheerder in Nederland
Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche, 5.001-10.000 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

Inzet Ultimo voor instrumenten, gebouw-, en installatiebeheer

3,0 3 jaar geleden

Opmerkingen: De afgelopen 12 jaar heb ik Ultimo beheer gedaan. Het leren kennen van het pakket en alle mogelijkheden die het biedt kostten veel tijd om te ontdekken. Het werken met de beheerderstool heeft wel training nodig ( wordt ook gegeven door Ultimo)
Belangrijk is om te weten dat Ultimo het instrument, de installatie, het gebouw als basis/bron/kern gebruikt om alle processen daaromheen verder in te richten en de sturen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Planon, dat een gebouw als basis neemt en daar alle instrumenten enz aan koppelt.
Bijna alle wijzigingen die de afgelopen jaren zijn bedacht door gebruikers, konden en zijn ook grotendeels gerealiseerd, soms waren dat vergaande 'verbouwingen' waarvan achteraf is ontdekt dat dat niet steeds de beste weg was.

Pluspunten:

Ultimo is een goed uitgewerkt pakket waarvan de kern, het periodiek onderhoud van instrumenten, gebouwen en installaties degelijk kan worden ingericht en bewaakt vanuit de standaard inrichting. Het pakket voorziet daarnaast in de mogelijkheid om 'eigen' aanvullende inrichting uit te voeren. Voor een ervaren technisch/functioneel beheerder biedt dat veel ruimte. De tool die in het pakket daarvoor is ingericht en standaard wordt meegeleverd, is na enige scholing goed te gebruiken. Het pakket is technisch stabiel en heeft weinig verstoringen. De uitgebreide functionaliteiten (selecties maken, exporteren) bij de selectielijsten bij de schermen is subliem en heb ik bij geen ander pakket tot nu toe zo mooi gezien.

Minpunten:

De webbased versie is minder betrouwbaar voor de eindgebruikers dan de vroegere client-server inrichting, er wil lokaal nog wel eens iets vastlopen, ook heeft men meer last van traagheid. Met de standaard inrichting komt een wat complexer bedrijf niet uit als het gaat om de gewenste resultaten. Voor ingewikkelde/uitgebreide aanpassingen en inrichting is altijd inhuur van een consultant van Ultimo nodig. In de webbased versie kan minder met snel toetsen gewerkt worden. De vele mogelijkheden om eigen inrichting toe te passen zijn ook een valkuil: de kans bestaat dat bij een volgende update zaken niet meer goed werken door update wijzigingen vanuit het ontwikkelteam.

Marco
Afdelingshoofd Medische Techniek in Nederland
Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche, 1.001-5.000 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 1-5 maanden
Bron van de reviewer

Eerder overwogen alternatieven:

Een gigantische vooruitgang t.o.v. onze oude software pakket.

5,0 2 jaar geleden

Opmerkingen: Ik ben nauw betrokken geweest bij de implementatie van Ultimo binnen ons ziekenhuis. Daar zijn we erg goed in begeleid. Bijkomend voordeel is dat alle data geconverteerd/gemigreerd is naar Ultimo.

Pluspunten:

De software houdt rekening met wet- en regelgeving en is erg intuïtief. Echt ontworpen om Assets in te beheren. Alle mogelijke functionaliteiten zijn in Ultimo terug te vinden. Ultimo kan gekoppeld worden aan vele andere sofware pakketten.

Minpunten:

Die kan ik niet vinden. Ze zullen er vast zijn maar ze voeren gelukkig niet de boventoon.

Krist
Application support & business intelligence engineer in België
Verpakkingen en verpakkingsmaterialen, 501-1.000 werknemers
Heeft de software gebruikt voor: 2+ jaar
Bron van de reviewer

Ultimo MMS review

4,0 2 jaar geleden

Opmerkingen: Na een moeilijke start, men moest weeral meer werk uitvoeren, is het systeem ondertussen onmisbaar geworden voor onze techniekers. Vooral historische gegevens en follow-up van preventief onderhoud wordt als zeer nuttig ervaren.

Pluspunten:

Open systeem waar men makkelijk bedrijfseigen aanpassingen kan doen. Eenvoudige en flexibele manier om met andere systemen (vb ERP, boekhouding) te communiceren.

Minpunten:

Omwille van de openheid en de grote vrijheid mbt aanpassingen dient men bij een upgrade/update rekening te houden met mogelijke fouten aangezien de 'customization' niet opgenomen wordt in de update. Planning en grafische overzichten kunnen beter.