De 3 beste gratis digital signage software voor je volgende evenement

Gepubliceerd op 9-9-2019 door Pritam Tamang en Quirine Storm van Leeuwen

gratis digital signage

3 gratis tools voor digital signage voor een topervaring op je volgende evenement

Als eventmanager is er niets zo bevredigend als een gestage toename van het aantal deelnemers aan je evenementen.

Maar meer deelnemers binnenhalen is niet zo eenvoudig. In een door Eventbrite uitgevoerd onderzoek meldde 56% van de evenementenmakers dat het binnenhalen van nieuwe deelnemers de belangrijkste uitdaging was.

Maar het binnenhalen van nieuwe deelnemers kan op verschillende manieren en daarbij speelt niet alleen de organisatie een rol. Richt je op deelnemers die daadwerkelijk op het evenement verschijnen. Door deze gasten een gedenkwaardige ervaring te bieden vergroot je niet alleen de kans dat er meer terug zullen blijven komen, maar bereik je ook betere resultaten door mond-tot-mondreclame.

Maar hoe zorg je ervoor dat de deelnemers van je evenement hun goede ervaringen op een eenvoudige en snelle manier kunnen overbrengen? Door de ervaring van het evenement zelf te digitaliseren met behulp van digital signage software

Digital signage kan tijdens een evenement op veel manieren worden ingezet. Zo kan het deelnemers de mogelijkheid bieden feeds over het evenement in realtime op social media te delen en te bekijken, reclame te maken voor je sponsors, het evenement weer te geven op Google Maps en de deelnemers in realtime op de hoogte te houden van wijzigingen. En dat kan allemaal in één enkel scherm.

Bovendien biedt deze gratis software zelfs het kleinste evenementenbureau de mogelijkheid om evenementinformatie die eerder alleen statisch was nu te digitaliseren.

We hebben een lijstje met drie gratis digital signage software-opties opgesteld (in alfabetische volgorde). Elk van deze producten heeft een bovengemiddelde algehele gebruikersscore (4,5 van de 5) in het door Capterra opgestelde overzicht van digital signage software. Onderaan het artikel staat onze volledige selectiemethodologie.

gratis digital signage vergelijking

De 3 beste gratis digital signage software 

1. Intuiface

Intuiface heeft drie verschillende softwaremodules waarmee je content kunt ontwerpen (Composer), de content op verschillende apparaten kunt afspelen (Player) en kunt zien hoe eindgebruikers omgaan met die content (Analytics).

Alle drie de modules zijn te gebruiken in de gratis versie van Intuiface. Er zijn echter wel enkele beperkingen. Je kunt ontwerpen maken en uitvoeren op verschillende apparaten, maar die zijn dan wel voorzien van een watermerk met het Intuiface-logo. Bovendien is er maar één dashboard voor rapportage en analyses en is er geen offline toegang tot de tool.

plus- en minpunten digital signage Intuitface

Tarieven voor upgrades: Intuiface heeft betaalde abonnementen voor de drie modules: Composer begint vanaf €50 per maand, Player vanaf €20 per apparaat/per maand, en Analytics vanaf €125 per maand.

Mobiele appsiOSAndroid

Meest geschikt voor: Creatieve ontwerpers met ervaring in het gebruik van CSS, die interactieve presentaties met touch-interface willen maken.

Voornaamste bron van reviews: Tot op heden was 100% van de recensies van Intuiface in het software-overzicht op Capterra afkomstig van personen uit kleine bedrijven uit verschillende branches. De top vijf daarvan wordt gevormd door marketing en reclame, computersoftware, ontwerp, entertainment en machinebouw.

gratis digitale signage intuitface
Gebruik van de Composer-module van Intuiface (Bron)

2. NoviSign

NoviSign is een cloudoplossing voor digital signage met functies voor contentontwerp, planning en analyses.

Met deze tool kun je interactieve content maken met behulp van drag-and-drop widgets, afbeeldingen en video’s. Je kunt de content op meerdere apparaten weergeven met behulp van de ingebouwde speler die geschikt is voor Chrome OS, Windows en Android. Je kunt ook datums en tijden plannen voor wanneer je de content wilt publiceren.

Met de gratis versie van de tool kun je content maken en weergeven. Er gelden echter beperkingen voor opslag (80 MB), uploadgrootte van bestanden (maximaal 16 MB) en bestandsconversies (maximaal twee). Bovendien worden er na de eerste 30 dagen reclames en het NoviSign-logo aan de content toegevoegd.

Pluspunten en minpunten NoviSign

Tarieven voor upgrades: NoviSign heeft twee betaalde abonnementen: Business (ca. €18 per scherm, per maand) en Partner (speciale tarieven).

Mobiele appsAndroid

Meest geschikt voor: Bedrijven die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor het maken en implementeren van interactieve content.

Voornaamste bron van reviews: Tot op heden was 58% van de reviews van NoviSign op Capterra afkomstig van personen uit kleine bedrijven, 29% uit middelgrote bedrijven en 13% uit grote bedrijven. De meeste reviews zijn afkomstig van gebruikers in de sector education management, gevolgd door de elektrotechnische industrie, gezondheidszorg en detailhandel.

NoviSign
Gebruik van een widget in NoviSign (Bron)

3. Yodeck

Yodeck is cloudgebaseerde digital signage software waarmee je interactieve content kunt maken in de vorm van video’s, afbeeldingen en presentaties. Voor de software heb je een Raspberry Pi-speler nodig, die geleverd wordt als onderdeel van het betaalde jaarabonnement, maar niet bij de gratis versie of de maandabonnementen.

Met de gratis versie van Yodeck kun je contentafspeellijsten maken voor verschillende soorten bestanden en de afspeeltijd voor de content plannen.

Tarieven voor upgrades: Yodeck kent drie betaalde abonnementen: Standard, Pro en Enterprise. De betaalde abonnementen beginnen vanaf ca. €7,30 per scherm, per maand. Bij de jaarabonnementen is een gratis Raspberry Pi-speler inbegrepen.

Mobiele apps: De software is geschikt voor mobiele browsers, maar er zijn geen eigen iOS- of Android-apps.

Meest geschikt voor: Bedrijven die een betaalbare oplossing willen en het liefst al een Raspberry Pi-speler bezitten of daar ervaring mee hebben.

Voornaamste bron van reviews: Tot op heden was 62% van de reviews van Yodeck op Capterra afkomstig van personen uit kleine bedrijven, 26% uit middelgrote bedrijven en 13% uit grote bedrijven. De meeste reviews komen van gebruikers uit de sector voor IT-services, gevolgd door onderwijs, bouw en consumentenservices.

een video toevoegen in Yodeck
Een video toevoegen in Yodeck (Bron)

Op zoek naar software voor evenementenbeheer? Bekijk dan de door Capterra opgestelde lijst van software voor evenementenbeheer.


Methodologie

We hebben de producten in het door Capterra opgestelde overzicht van digital signage bekeken (per maandag 3 juni 2019) om vast te stellen of er een gratis versie verkrijgbaar was en of die voldeed aan onze criteria.

Gratis producten

In dit artikel wordt een product als gratis geclassificeerd als:

  • Er een gratis, zelfstandige versie van de software wordt aangeboden.
  • Het geen proefversie van de software is waarbij na een beperkte hoeveelheid tijd een aankoop moet worden verricht.

Criteria

Nadat een product als gratis is geclassificeerd, analyseren we dat product aan de hand van de volgende criteria:

  • Er moeten ten minste 10 reviews van het product op Capterra zijn gepubliceerd.
  • Het voldoet aan onze definitie van software voor digital signage.

Is het software voor digital signage?

We hebben geverifieerde gratis producten met ten minste 10 reviews beoordeeld aan de hand van onze definitie van software voor digital signage:

Software voor digital signage helpt bedrijfseigenaren met het op afstand ontwerpen, plannen en distribueren van verschillende digitale displays voor zowel intern als extern gebruik.

Met dit controlemechanisme werden basismogelijkheden voor digital signage en geschiktheid voor de categorie geverifieerd.

Producten werden geclassificeerd als software voor digital signage als ze alle volgende kernfuncties bevatten:

  • Contentplanning: Contentelementen maken en plannen wanneer die elementen moeten worden gepubliceerd of weergegeven.
  • Mediabibliotheek: Verschillende soorten bestanden opslaan, zoals graphics, lettertypen en afbeeldingen in de tool en die in diverse displays gebruiken.
  • Ondersteuning van meerdere schermen: Berichten weergeven op meerdere schermen, zoals tv, laptop/tablet en mobiele schermen.
  • Weergavebeheer op afstand: Displays en content wijzigen vanaf externe locaties.

Disclaimers

De door gebruikers geuite meningen en gezichtspunten in dit document vertegenwoordigen niet het standpunt van Capterra.

De afbeeldingen bij de in dit artikel geselecteerde toepassingen laten een functie in zijn context zien en zijn niet bedoeld als aanbevelingen of goedkeuring. Ze zijn verkregen van bronnen waarvan wij van mening zijn dat ze betrouwbaar waren op het moment van publicatie.

 

In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.