Zakelijke gebruikers beoordelen softwareproducten op Capterra met een score. Welke Nederlands softwareproducten de beste score kregen, dat lees je in deze top 10 best beoordeelde Nederlandse softwareproducten op Capterra.  

Nederlandse software

Als we dit jaar zouden samenvatten in techtaal, dan zullen veel ondernemers zich herkennen in termen als online bestandsdeling, online trainingen, online webinars, online verkoop en reserveringen. Dit zijn dan ook precies het soort technologische oplossingen die dit jaar een plekje hebben verdiend in de top tien best beoordeelde softwareproducten van Nederlandse maak.

EasyGenerator, Momoyoga, WebinarGeek en WeTransfer veroveren voor het tweede jaar op rij een plekje op de lijst. Maar er zijn ook nieuwe binnenkomers, zoals Castor EDC, een platform voor het verzamelen van klinische onderzoeksdata of Booqable, een boekingssysteem voor materiaalverhuur.

Dit zijn ze dan, de tien Nederlandse softwareproducten met de beste totaalscores op Capterra!

Om in aanmerking te komen voor deze lijst moest het product aan de volgende eisen voldoen:

 • De software is in Nederland ontwikkeld.
 • Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland.
 • Het softwareproduct heeft minimaal dertig geverifieerde reviews ontvangen op Capterra in de afgelopen 2 jaar. 
 • Hiervan worden de 10 softwareoplossingen met de hoogste totaalscore getoond op januari 2022. De totaalscore is de algehele beoordeling van het product.  

De lijst staat in alfabetische volgorde. De volledige methodologie staat onderaan het artikel.

top 10 Nederlandse software oplossingen

In bovenstaande tabel kun je zien hoe zakelijke gebruikers elk softwareproduct hebben beoordeeld, de totaalscore en daaronder ook de score voor meer specifieke aspecten, zoals het gebruiksgemak, de klantenservice, de features en in welke mate de tool waar voor je geld is. 

1.

Type software: Software voor materiaalverhuur
Oprichters
: Johan van Zonneveld, Arjen Oosterkamp, Bjinse van der ZwaagSinds: 2014
Hoofdkantoor: Leeuwarden
Gericht op: Kleine en middelgrote verhuurbedrijven.

software voor materiaalverhuur booqable
Materialen verhuren via Booqable (bron)

Totaalscore: 4.8
Gebruiksgemak: 4.7
Klantenservice: 4.8
Functies: 4.4

Booqable is, zoals de naam al doet vermoeden, verhuursoftware. Niet voor vakantiehuizen, maar voor de meest uiteenlopende materialen. Het programma is gericht op kleine verhuurbedrijfjes die geen behoefte hebben aan een ingewikkeld systeem, maar de essentiële features nodig hebben voor het beheren van hun verhuurdienst, van fietsverhuur of camera-apparatuur tot feestkleding of decoratie voor huwelijken.

Met Booqable kunnen verhuurbedrijven zowel online als offline boekingen ontvangen en klantinformatie bijhouden. Doordat alle boekingen gecentraliseerd verwerkt worden, maakt het de kans op overboekingen klein. Het systeem houdt ook voorraden automatisch bij en detecteert tekorten. Prijzen worden automatisch berekend en beschikbaarheid aangepast.     

Direct vanuit de klantomgeving in Booqable kan er met klanten gecommuniceerd worden door middel van e-mail sjablonen die al alle informatie over de bestelling automatisch opnemen. 

Andere standaard features:

 • Eigen online verhuurshop opzetten.
 • Betalingen ontvangen via verschillende betaalmethoden waaronder PayPal, creditcard en iDEAL.

2.

Type software: Electronic data capture software
Oprichters
: Derk ArtsSinds: 2011
Hoofdkantoor: Amsterdam
Gericht op: CRO’s, wetenschappelijke onderzoekers, biotech en farma 

electronic data capture software top 10 software nederland
Elektronische gegevensvastlegging voor medische onderzoekers Castor EDC (bron)

Totaalscore: 4.7
Gebruiksgemak: 4.7
Klantenservice: 4.9
Functies: 4.4

Castor EDC (van electronic data capture) is een cloudgebaseerd softwareprogramma dat niet alleen de interesses van organisaties dient die het programma gebruiken, maar ook beoogt medische onderzoeksdata publiekelijk openbaar te maken via hun open, gestandaardiseerde data base.

Met de online applicatie kunnen onderzoekers uit de medische sector databases bouwen om medische gegevens te verzamelen. Onderzoekers kunnen via het platform vragenlijsten mailen aan patiënten, data importeren en berekeningen maken. Deze data en analyses worden niet afgeschermd, maar zijn voor andere onderzoekers toegankelijk. 

Castor zet daarbij ook artificial intelligence (AI) in om onderzoekers in de medische sector te adviseren en te ondersteunen met kunstmatige analyses. 

Het platform biedt real-time onderzoekszichtbaarheid gedurende de gehele onderzoekscyclus, met voortgangsdashboards van patiënten en andere rapportage functionaliteiten. 

Andere functionaliteiten:

 • Castor ePRO (Electronic Patient-Reported Outcomes): voor het maken van elektronische patiëntonderzoeken.
 • Econsent: voor het rekruteren van deelnemers aan onderzoek via een rekruteringsportaal met screening vragen om geschikte deelnemers eruit te filteren. 
 • Externe Import van lab data en EHR/EMR data d.m.v HL7 FHIR messaging
 • Verbinding van wearables aan het platform via een API. 
 • Castor voldoet aan de geldende regelgeving waaronder Good Clinical Practice (GCP), 21 CFR Part 11, Annex 11 en HIPAA-compliant servers in de VS.

3.

Type software: Software voor het maken van cursussen
Oprichters
: Easygenerator is onderdeel van ISM eGroup opgericht door Karel van der Woude en Jan Kees de JagerSinds: 2013
Hoofdkantoor: Rotterdam
Gericht op: Bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden, non-profitorganisaties

Nederlandse software top
Een cursus maken met Easygenerator (bron)

Totaalscore: 4.8
Gebruiksgemak: 4.9
Klantenservice: 4.9
Functies: 4.5

Easygenerator is een blijvertje in onze top tien! De tool biedt materiedeskundigen en e-learningprofessionals de mogelijkheid om interactieve cursussen te maken en delen, voor onboarding, trainingen van personeel, klanten of partners. 

De inhoud kan helemaal zelf ontworpen worden of er kan gebruik gemaakt worden van sjablonen. Meerdere auteurs kunnen tegelijk aan de cursusopzet werken en met elkaar communiceren via in-app opmerkingen. 

Via het dashboard kunnen de prestaties van studenten worden bijgehouden en feedback worden verzameld. 

Andere features:

 • Elf inhoudsmodules en tien vraagtypen
 • PowerPoint importeer feature
 • Trainingen in huisstijl
 • De tool is compatibel met SCORM en xAPI

4.

Type software: Ticketing systeemOprichters: Joost AanenSinds: 2015
Hoofdkantoor: Amsterdam
Gericht op: Organisatoren van evenementen

Nederlands software
Gegevens over een event in Eventix (bron)

Totaalscore: 4.6
Gebruiksgemak: 4.7
Klantenservice: 4.5
Functies: 4.5

Eventix is een online kaartverkoopsysteem voor evenementen als theatervoorstellingen, muziekfestivals of sportvenementen. Je kunt er entréekaarten en extra producten, als merchandising, een shuttlepas of muntjes mee verkopen. Je kunt bezoekers zitplaatsen toewijzen, een startummer geven (voor sportevenementen) of kaarten bundelen (seizoenskaart). 

Naast kaartverkoop, biedt het systeem ook mogelijkheden voor promotie van evenementen, via het versturen van e-mails of het plaatsen van berichten op Facebook, Instagram of Twitter. Via het aanmaken van tracking links kunnen organisatoren zien hoeveel leads, clicks en verkochte tickets er uit hun online marketingacties zijn voortgekomen.

Eventix is beschikbaar in meerdere talen en past zich automatisch aan aan de browsertaal van de ticketkoper en biedt ook de meest gangbare betaalmethodes aan.

Andere features:

 • Ticketshop in eigen huisstijl aangepast aan eigen website
 • Responsive design, de ticketshop past zich aan elk apparaat aan
 • Eventix Insight App voor het bijhouden van de kaartverkoop op mobiel

5.

Type software: PDF-editor softwareOprichters: Eelco van der SnoekSinds: 2012
Hoofdkantoor: Rotterdam
Gericht op: Elk bedrijf dat PDF-bestanden met een merknaam wil delen met zijn klanten en cliënten.

Nederlandse software fabreasy PDF creator
Het Dashboard van de Nederlandse software Fabreasy PDF Creator (bron)

Totaalscore: 4.7
Gebruiksgemak: 4.5
Klantenservice: 4.7
Functies: 4.6

Fabreasy is een softwareprogramma voor het maken van PDF’s vanuit Word, Excel, een CRM-systeem of welke applicatie dan ook, met een extra functionaliteit voor het toevoegen van zakelijk briefpapier aan het pdf-document. Je kunt bestaand briefpapier gebruiken, of je eigen briefpapier ontwerpen met de online briefpapier-editor van Fabreasy. Je kunt je digitale briefpapier er ook mee wijzigen, wat nuttig kan zijn als je verschillende adresgegeven of rekeningnummers in contracten of facturen gebruikt.

Na het installeren van Fabreasy kun je een office ribbon toevoegen aan Word en Excel bestanden om documenten in één klik te converteren naar pdf, met de keuze om er digitaal briefpapier aan toe te voegen of niet. Voor andere applicaties is het mogelijk om PDF’s via een drag-and-drop te creëren of af te drukken via de PDF printeroptie.   

Andere features:

 • Fabreasy PDF Creator is compatibel met Windows Vista, 7, 8 en 10.
 • Met het programma kun je ook digitale handtekeningen aanmaken en toevoegen aan pdf bestanden. 

6.

Type Software: Yogastudio softwareOprichtersJoost Gielen, Ingo OszkinatSinds: 2014
Hoofdkantoor: Tilburg
Gericht op: yogastudio’s en yoga-instructeurs

Nederlandse yogastudio software
De reserveringsapp van Momoyoga (bron)

Totaalscore: 4.7
Gebruiksgemak: 4.5
Klantenservice: 4.7
Functies: 4.6

Voor de tweede keer op rij haalt Momoyoga onze top 10. Deze yogasoftware is een les- en ledenadministratiesysteem voor yogadocenten en yogastudio’s. Het programma ondersteunt de organisatie van lessen, het beheren van abonnementen en het verwerken van ledeninformatie. Via de mobiele app of website kunnen studenten het rooster bekijken, lessen boeken en ook hun abonnement beheren of betalen met de meest gangbare betaalmethoden. De software integreert met meerdere online meetingssoftwareprogramma’s om ook online yogalessen aan te kunnen bieden.

Daarnaast houdt Momoyoga ook statistieken bij zoals het aantal lessen en deelnemers, de gemiddelde bezetting per les en het aantal nieuwe yogi’s. Ook kan het aantal verkochte abonnementen en de omzetcijfers per docent worden bekeken. 

Andere features:

 • Wachtlijsten voor lessen
 • Versturen van verjaardagsmails, betalingsinstructies en automatische herinneringsmails
 • Annuleren van lessen met automatisch annuleringsbericht aan yogi’s

7.

Type software: Webshop verzendsoftwareOprichtersRob Van Den Heuvel, Bas Smeulders, Sabi TolouSinds: 2012
Hoofdkantoor: Eindhoven
Gericht op: e-commerce

Nederlands softwarebedrijf Sendcloud
Verzendopties weergeven via Sendcloud (bron)

Totaalscore: 4.7
Gebruiksgemak: 4.8
Klantenservice: 4.6
Functies: 4.6

Sendcloud is een verzendplatform voor e-commercebedrijven. Het biedt webshops de mogelijkheid om hun verzendproces te automatiseren door gebruik te maken van de koppeling van Sendcloud met meer dan 35 vervoerders in binnen- en buitenland, waaronder PostNL, DHL, DPD, UPS. Zo kunnen kopers voor elke zending de gewenste verzendoptie uitkiezen en hoeven webwinkeliers niet meer zelf contracten af te sluiten met elke aparte vervoerder. Er kan dus gebruikt gemaakt worden van de kortingstarieven van Sendcloud (ook al kunnen eigen verzendcontracten ook geüpload worden). 

Andere features:

 • Orders importeren vanuit populaire e-commerceplatformen 
 • Verzendlabels aanmaken en printen
 • Uploaden eigen verzendcontracten 
 • Branded e-mails en een branded track & trace pagina
 • Een volledig geautomatiseerd retourproces

8.

Type software: Webinar softwareOprichter: Remco TreurenSinds: 2015
Hoofdkantoor: Zoetermeer
Gericht op: Voor bedrijven van elke omvang 

Webinargeek webinar software
Verschillende criteria voor deelnemers aan een webinar in WebinarGeek (bron)

Totaalscore: 4.6
Gebruiksgemak: 4.7
Klantenservice: 4.8
Functies: 4.4

WebinarGeek hoort, net als vorig jaar, opnieuw thuis in de top tien Nederlandse best beoordeelde softwarebedrijven op Capterra. Met deze software voor het organiseren van webinars kun je realtime interactieve online presentaties maken in HD+ kwaliteit. Je kunt er content mee delen in de vorm van je scherm, vooraf opgenomen video’s, Powerpoints of beelden vanuit een externe camera of studio, terwijl je de camera ernaast blijft weergeven.  

WebinarGeek heeft een breed aanbod aan interactieve features zoals quizzes, interactieve polls, live chat, co-presenteren en informatie boxes. Voor bedrijven die vaker webinars presenteren is er een eigen webinar kanaal mogelijk waarop eerder gerealiseerde webinars on demand beschikbaar zijn. Daarnaast beschikt WebinarGeek over marketing en rapportage tools.

Andere features:

 • Live, automated, on demand, hybrid en replay webinars
 • AVG-proof
 • Beschikbaar vanuit de browser
 • Moderators 
 • Standaard registratiepagina of een integratie met je eigen website of CRM

9.

Type software: Bestandsdeling softwareOprichter: Bastiaan Beerens, Rinke Visser, NaldenSinds: 2009
Hoofdkantoor: Amsterdam
Gericht op: Voor bedrijven van elke omvang 

WeTransfer webinar software
Bestandeling software WeTransfer (bron)

Totaalscore: 4.8
Gebruiksgemak: 4.8
Klantenservice: 4.5
Functies: 4.6

WeTransfer is een cloudgebaseerd platform voor het delen en versturen van (grote) bestanden. Het versturen gaat direct via hun website of met een link of e-mail. Met de gratis versie kun je bestanden tot aan 2GB verzenden en met de Pro versie bestanden tot aan 200GB. Daarnaast kun je vanuit het platform je downloads tracken en beheren en ook een eigen stijl geven.

Van origine is WeTransfer een tool ter ondersteuning van creatieve processen. Dit zien we terug in twee aanvullende producten, Collect en Paste. Met Collect kun je de meest gevarieerde content (van notities tot songs) vanuit elk device synchroniseren en bewaren op een board om vervolgens naar wens vorm te geven. Met Paste kun je (branded) presentaties en slides maken die je kunt delen als een link, PowerPoint of pdf. 

Andere features:

 • Veilig bestanden versturen met wachtwoord
 • Custom WeTransfer pagina
 • Real Time remote samenwerking in Paste
 • Team borden in Collect

10.

Type software: SEO-softwareOprichter: Joost de ValkSinds: 2010
Hoofdkantoor: Wijchen
Gericht op: Beheerders van een wordpress website

Yoast SEO-software
SEO analyze met Yoast SEO (bron)

Totaalscore: 4.8
Gebruiksgemak: 4.8
Klantenservice: 4.5
Functies: 4.6

Yoast SEO is een hulpmiddel om inzicht te geven in hoe goed een website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Het is een plug-in voor het content management systeem

en de e-commerce sofware . Naast tips voor verbeteringen van een meer technische aard, zoals de interne linkstructuur of 404-errors van je website of webshop, biedt Yoast SEO ook hulp bij het schrijven van SEO-geoptimaliseerde content. Zo herkent de software zoekwoorden of -zinnen, synoniemen van zoekwoorden en geeft een score voor de mate van SEO-optimalisatie met SEO-tips om deze score te verbeteren. 

De tool is beschikbaar in meerdere talen waaronder natuurlijk ook Nederlands. Met de Zapier integratie kun je je content automatisch delen op andere kanalen waaronder Twitter, Facebook, Slack, Instagram of Pinterest. In de premium variant zit een integratie met Semrush inbegrepen waarmee je verwante zoekwoorden en -zinnen krijgt voorgesteld direct vanuit WordPress.

Andere features:

 • De Schema tab genereert automatisch gestructureerde data voor je website waardoor zoekmachines je content beter begrijpen.
 • Herinneringen ontvangen dat content geactualiseerd moet worden
 • Internal linking suggesties

Dit waren de tien Nederlandse softwarebedrijven die topratings kregen van zakelijke gebruikers en daarom in de spotlight worden gezet!

Meer weten over software? Bekijk dan ons online softwareoverzicht op capterra.nl

Methodologie

Om in aanmerking te komen voor deze lijst moest het product aan de volgende eisen voldoen:

 • De software is in Nederland ontwikkeld
 • Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland
 • Het softwareproduct heeft minimaal 30 geverifieerde reviews ontvangen op Capterra in de afgelopen 2 jaar (tussen januari 2020 en januari 2022) 
 • Hiervan worden de 10 softwareoplossingen met de hoogste totaalscore getoond op januari 2022. De totaalscore is de algehele beoordeling van het product.