8 populaire vastgoed software oplossingen

Gepubliceerd op 18-5-2021 door Quirine Storm van Leeuwen

Rendement is natuurlijk belangrijk, maar duurzaamheidsdoelstellingen en wet-en regelgeving met nieuwe standaarden en labels maken dat een vastgoedbeheerder met steeds meer nieuwe ontwikkelingen te maken krijgt. Denk maar eens aan de klimaatdoelstellingen, proptech en het IoT.

8 populaire vastgoed software

Deze 8 vastgoedbeheersystemen optimaliseren meer dan enkel rendement

De vastgoedbeheerder is de schakel tussen alle stakeholders. 24/7 real time inzicht op alle fronten is belangrijk. Hoe profiteren jij en de stakeholders maximaal van alle nieuwe ontwikkelingen? Het juiste vastgoedbeheersysteem biedt hierbij een goede ondersteuning. De juiste vastgoed software bespaart veel kosten door activiteiten te stroomlijnen. Onderstaand een selectie van 8 vastgoedbeheersystemen voor het beheren van zowel heel grote als kleinere vastgoedportefeuilles.

Populaire vastgoed software oplossingen

Alle systemen op deze lijst voldoen aan onze definitie van vastgoedbeheer en bieden functionaliteit voor contractbeheer, relatiebeheer, gebouwbeheer en financieel beheer. De selectie is gebaseerd op online populariteit en staat in alfabetische volgorde. De volledige methodologie staat onderaan het artikel.

 1. Bloxs
 2. Brixx online
 3. Informant
 4. Omniboxx
 5. Planon
 6. Spacewell
 7. Twinq
 8. Yardi

8 populaire vastgoed software oplossingen nader bekeken

Bloxs

blox onroerend goed systeem
Openstaande posten debiteuren in Bloxs vastgoed software (bron)

Bloxs uit Utrecht is opgericht in 2015. Deze cloud software van Bloxs richt zich voornamelijk op (middel)grote vastgoedbeleggingsorganisaties en property management bedrijven. Behalve de standaard eisen voor een vastgoedmanagement systeem voorziet deze software onder andere ook in:

 • Een customizable white label portaal voor huurders en eigenaars. Hier heeft men 24/7 toegang tot de eigen gegevens.
 • Een meldingsmodule voor het registreren van storingen of klachten. Huurders hebben de mogelijkheid hier zelf hun meldingen in te voeren en op te volgen.
 • Een PowerBI module waarmee je data uit Bloxs gecombineerd met data uit andere bronnen analyseert voor het maken van de juiste keuzes.

De financiële module heeft tevens bankkoppelingen met alle grote Nederlandse banken.

Je kunt op de website een demo account aanmaken; de prijs is op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

BRIXXonline

Dashboard Brixxonline vastgoed software
Dashboard Brixxonline (bron)

Brixxonline is ontwikkeld door Metafoor Vastgoed en Software uit Dronten. Oorspronkelijk ontwikkeld voor gemeenten, maar sinds 2015 aangepast voor het vastgoedbeheer. Dit systeem is vooral bedoeld voor de kleine(re) vastgoedbeheerder. Buiten de selectiecriteria voor deze lijst kenmerkt BRIXXonline zich door:

 • Een klantenportaal waar huurders hun overeenkomsten digitaal kunnen tekenen. Tevens hebben zij de mogelijkheid 24/7 hun gegevens in te zien en storingen te melden.
 • API koppelingen voor het koppelen van de software aan jouw eigen boekhoudsysteem.
 • Een gratis demoversie.

Je kunt BRIXXonline gebruiken vanaf €149 per maand bij minder dan 100 actieve huurcontracten.

Meer informatie

Informant

Informant Software BV uit Wateringen levert al sinds 1990 software voor compleet huurbeheer en/of Vereniging van Eigenaren (VvE) beheer. De software is als een van de weinigen ook on-premise te installeren. Het ondersteunt alle aspecten van het commerciële vastgoedbeheer en zorgt voor een volledige automatische afhandeling van alle bedrijfsprocessen. Enkele kenmerken van Informant:

 • Een klantenportaal dat in de huisstijl is te customizen. Klanten hebben hier 24/7 inzicht in hun gegevens en kunnen hier tevens storingen melden.
 • VvE’s kunnen met de software onder andere hun vergaderingen bewaken en jaarverslagen schrijven.
 • Ontsluiting van de volledige data uit het Informant systeem, voor bijvoorbeeld gebruik in een eigen BI-systeem, kan met behulp van ODBC ondersteunende applicaties.

Een live demo is mogelijk; prijs op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

Omniboxx

Omniboxx vastgoedbeheer
Omnibox vastgoedbeheer systeem (bron)

Het complete online vastgoedbeheersysteem van Omnibox uit Vianen is opgebouwd uit drie delen:

 • Omniboxx VGM met alle essentiële functionaliteiten voor vastgoedbeheer.
 • Omniboxx Rental waarmee je onder andere panden kunt uitwisselen op de eigen website of met externe websites, zoals bijvoorbeeld Funda.
 • Omniboxx App’s & Portals met een mobiele app voor huurder, belegger, inspecties en storingen en een huurdersportaal en beleggersportaal.

De software is via een Restfull API te koppelen aan externe programma’s, zoals bijvoorbeeld een boekhoudsysteem, Mailchimp, Surveymonkey en dergelijke.

Bij Omniboxx neem je een maandelijkse licentie af, waarmee je altijd over de nieuwste versie beschikt. Een live demo is mogelijk; prijs op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

Planon

Planon real estate management
Planon Real Estate Management oplossing (bron)

Deze internationale softwareleverancier is in 1982 opgericht en opereert wereldwijd in 40 landen. Het Nederlandse kantoor staat in Nijmegen, het Belgische in Mechelen. De Planon software is gebouwd op vier pijlers, welke elk uit diverse modules zijn opgebouwd:

 • Planon for Corporate Real Estate en Facility Managers voor vastgoedeigenaren en gebruikers voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en verlagen van de kosten van het vastgoed.
 • Planon for Financial Professionals, software voor vastgoed lease accounting en administratie.
 • Planon Building Management voor het beoordelen van gebouwen en installaties betreffende onderhoud, veiligheid, duurzaamheid en compliance met wet- en regelgeving.
 • Planon for Service Providers voor commerciële service providers voor realisatie van operationele efficiëntie.

Je kiest welke modules voor jouw situatie toepasbaar zijn; onderlinge integratie is vanzelfsprekend. De modules kunnen geïntegreerd worden met ERP systemen.

Een live demo is mogelijk; prijs op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

Spacewell

Dashboard van Spacewell
Dashboard van Spacwell facilitair, vastgoed- en werkplekbeheer (bron)

Het in 1989 opgerichte Belgische Spacewell is bekend van de software voor het beheer van gebouwen en maakt gebruik van proptech (property technology) oplossingen. Spacewell heeft ook een oplossing voor commercial property management software. Behalve de standaard selectiecriteria voor vastgoedsoftware heeft deze online software de volgende kenmerken:

 • Toepassing van proptech en IoT. Zo helpt het systeem bijvoorbeeld bij het energiebeheer van de portfolio en geeft inzicht in de CO2-voetafdruk.
 • FM-BIM integratie voor nieuwe projecten.
 • Een huurdersportaal waar de huurder alle administratie op afstand kan regelen en storingen kan melden.
 • Ruime integratiemogelijkheden met andere financiële en administratieve systemen.

Een gratis live demo speciaal toegespitst op jouw situatie is mogelijk; prijzen op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

Twinq

Twinq property management
Huurovereenkomst in Twinq (bron)

De vastgoedsoftware van Twinq uit Oosterhout is gericht op het beheer van kleine en middelgrote commerciële vastgoedportfolio’s en het beheer van projecten van Vereniging van Eigenaren (VvE). Het bedrijf is onlangs overgenomen door Aareon Nederland, een toonaangevende leverancier van ERP-software voor de vastgoedsector. Twinq kenmerkt zich onder andere door:

 • Registratie van het vastgoed op basis van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).
 • Mogelijkheid voor digitaal stemmen in de software voor VvE’s.

De software van Twinq zal in de toekomst profiteren van de digitale oplossingen uit het Aareon arsenaal.

De prijs is op aanvraag bij de leverancier; een gratis demo is mogelijk.

Meer informatie

Yardi

yardi voyager
Yardi voyager (bron)

Het Amerikaanse Yardi werd in 1984 opgericht en heeft inmiddels wereldwijd 6500 mensen in dienst. De zeer uitgebreide software richt zich op de grote vastgoedbeheerders en omvat alle facetten en segmenten van het vastgoedmanagement. De software is grofweg onder te verdelen in twee blokken:

 • Yardi Voyager: een volledig geïntegreerd web-based platform voor het beheer van alle activiteiten van het vastgoed management.
 • Yardi Elevate: voor assetmanagers, operationeel managers, CEO’s en COO’s. Business intelligence met voorspellende inzichten, budgettering en omzetvoorspelling.

Enkele kenmerken van de Yardi software:

 • Zeer flexibel en customizable met zeer veel functionaliteiten.
 • Zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden.
 • Geschikt voor alle besturingssystemen en mobiele apparatuur.

Gebruikers van Yardi geven in Capterra reviews aan dat het een zeer complete software is, maar daardoor ook moeilijk te customizen. Nieuwe gebruikers moeten een steile leercurve overwinnen.

De prijs is afhankelijk van de afgenomen modules en is op aanvraag bij de leverancier.

Meer informatie

Wil je informatie over nog meer vastgoedbeheersystemen? Kijk dan op de website van Capterra. Hier vind je meer dan 400 softwareproducten voor het beheer van vastgoedportefeuilles.

En nu? Bekijk onze catalogus met vastgoedbeheer software om de juiste tool te vinden.

Toegepaste selectiemethodologie

Alle systemen op deze lijst voldoen aan de volgende definitie van vastgoedbeheer:

Software voor vastgoedbeheer helpt verhuurders en makelaars bij het bijhouden van huurovereenkomsten, bewoners en onderhoudstaken, maar ook bij het innen van huur en het beheren van financiën om kosten te besparen en activiteiten te stroomlijnen.

Alle vastgoedbeheer systemen op deze lijst hebben functionaliteit voor contractbeheer, relatiebeheer, gebouwbeheer en financieel beheer.

Daarnaast ranken ze op de eerste twee SERP’s van Google in Nederland op het zoekwoord ‘vastgoed beheer software’ in de maand april 2021, hebben ze een maandelijks globaal SV van minstens 20 naar de softwarenaam, een Domain Rating boven 17.

In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.

Over de auteur

As a Content Analyst at Capterra, Quirine highlights the technological possibilities for improvement in SMEs. She focuses on digitization, software and technological trends.

As a Content Analyst at Capterra, Quirine highlights the technological possibilities for improvement in SMEs. She focuses on digitization, software and technological trends.